MORFOLOGIA DELS FONGS

Per a realitzar un estudi macroscòpic acurat, és necessari observar les diferents parts del fong, depenent de la mida del cos fructífer. Per aquest motiu cal tenir en compte les principals característiques morfològiques imprescindibles per a la identificació d’un fong, que són: carpòfor o capell, himeni (làmines, porus, venositats), peu i la volva.

CLASSES DE CAPELLS

         Aplanat                         Berrugós                       Cònic                       Deprimit

        Geperut                           Esquerdat                 Escamós               Embudat   

           Hemisfèric                     Mugronat                     Pelut                         Zonat


FORMES DE LÀMINES

            Adherents                      Annexes                    Arrodonides            Decurrents


             Dentades                     Distants                       Lliures                   Separades


FORMES DE PEUS

  Arquejat                       Clapat                      Estret de dalt               Granellut

             Excèntric                     Napiforme                     Panxut                    Vellutat


TIPUS DE VOLVA


 Anellada                   De sac                  Circumcisa                Perlada



Cap comentari:

Publica un comentari

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.